Prosecco Mionetto Białe...
Wino musujące wytrawne białe włoskie z regionu Treviso, wytwarzane z białej odmiany winogron Glera (Prosecco) o przyjemnym smaku lukrecji, miodu i akacji
Indeks:
Wino musujące wytrawne białe włoskie z regionu Treviso, wytwarzane z białej odmiany winogron Glera (Prosecco) o przyjemnym smaku lukrecji, miodu i akacji
Doskonałe, czerwone, portugalskie wino wyprodukowane z ręcznie zbieranych winogron z małej winnicy. Kupaż endemicznych szczepów daje wino z charakterem, wielowarstwowe, do długich degustacji. W barwie wino jest głęboko-rubinowe. Bukiet mocno owocowy, ze świeżymi nutami jagód i dojrzałych owoców, przełamane pikantnymi i mentolowymi akcentami. Na podniebieniu wino jest miękkie i krągłe. To wytrawne wino powstałe z ogromną dbałością i doświadczeniem winiarzy z doliny Douro, co potwierdza złoty medal na International Wine Competition w San Francisco oraz srebrny medal w International Wine & Spirit Competition.
Wytrawne wino o jasnożółtej barwie dobrze skoncentrowane z aromatem owoców gruszki, ananasa oraz owoców cytrusowych. Najlepiej komponuje się z rybami i owocami morza. Szczep: 100% Chardonnay.
Wino szczepu Primitivo, które powstało z ręcznie zbieranych winogron, poddanych następnie tradycyjnemu sposobowi winifikacji przez 2 tygodnie w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze, a wszystko po to by zwiększyć intensywność aromatu i uzyskać miękkie taniny. Dzięki temu to włoskie wino Primitivo ma intensywny oraz złożony bukiet, z wyczuwalnymi aromatami dojrzałych owoców śliwki i wiśni, połączonych z nutami przypraw. W smaku wyczuwamy bogactwo dojrzałych owoców, co w połączeniu z niską kwasowością daje włoskie wino czerwone, które przeniesie nas do słonecznej Puglii i przywita armatami pełnych dojrzałych czerwonych owoców połączonych z niską kwasowością.
Malbec jest typowym szczepem dla czerwonych win argentyńskich, zwłaszcza tych pochodzących z regionu Mendoza. Ciemnofioletowa barwa z granatowymi refleksami. Aromat intensywny i elegancki, z nutami przydymionymi, z wyczuwalną wanilią w końcówce.
Wytrawne czerwone wino z Central Valley. Wino dojrzewało z francuskim i amerykańskim dębem w kadziach ze stali nierdzewnej. Bardzo intensywne aromaty czarnych i czerwonych owoców z typową śliwką i maliną oraz lekkim tchnieniem wanilii i karmelu. Przyjemnie zaznaczone taniny. Zakończenie długie, świeże i trwałe. Wino idealnie pasuje do makaronów czy mięsa. Kwasowość 4,76 g/l, cukier resztkowy 3,44 g/l. Kompozycja: 85% Cabernet Sauvignon i 15% inne odmiany.
Wino Salice Salentino pochodzi z włoskiego regionu Puglia. Przygotowane w oparciu o dwa typowe dla tego regionu szczepy - Negroamaro oraz Malvasia. Intensywne w kolorze, podobnie jak i w nosie - mocne aromaty śliwki, jagody, nuty korzenne i delikatne owoce leśne. Garbniki dobrze równoważą się z kwasowością, przez co wino jest miłe w odbiorze, z długim finiszem. Dodatkowo wino ma bardzo ładną i elegancką etykietę, przez co jest to idealne wino na prezent.
Sileni Cellar Selection Pinot Gris to delikatne, lekkie, rześkie białe wino z Nowej Zelandii. To wytrawne, białe wino jest soczyste, orzeźwiające w nosie, pełne aromatów gruszek i moreli. Na podniebieniu ten Pinot Gris jest miękki, z orzeźwiającą cytrusową kwasowością oraz lekko słodkimi akcentami owoców pestkowych. Doskonale sprawdzi się w towarzystwie lekko przyprawionej kuchni azjatyckiej oraz białych mięs.
Doskonałe, czerwone, włoskie wino wyprodukowane w regionie Puglia z rewelacyjnego, dobrze znanego szczepu Primitivo. Zbierane z najwyższą dbałością, ręcznie, owoce odmiany Primitivo w połączniu z dojrzewaniem w dębowych beczkach skutkowało wyprodukowaniem czerwonego, pełnego i bardzo eleganckiego wina. W nosie bukiet jest niezwykle złożony - mnóstwo owoców, jagody, jeżyny, suszone śliwki, konfitura wiśniowa. Po chwili otwierają się aromaty lekko pikantne, z odrobiną tytoniu. Na podniebieniu wino primitivo jest aksamitne i miękkie, bogate w garbniki, z nutami kakao, kawy i przypraw. To wytrawne wino rewelacyjnie sprawdzi się do mięsnych posiłków, jak i pite solo podczas wspólnych degustacji.
Czerwone wino włoskie wyprodukowane w winnicy założonej przez Luciano Contri w 1959 roku. Wino charakteryzuje się intensywnym złożonym bukietem aromatycznych dojrzałych owoców, takich jak śliwki, połączonych z nutami przypraw, ziół i gorzkiej czekolady. Na podniebieniu tego wina z regionu Puglia wyczuwamy oprócz intensywnych owoców, niską kwasowość i harmonijne taniny, dające lekko gorzki, długo utrzymujący się smak. Wino uzyskało srebrny medal na Berlin Wine Trophy w 2013 roku.
Delikatne jak letni powiew wiatru słodkie wino hiszpańskiej produkcji z przyjemną "igiełką". Estrella Frizzante ma kolor jasno żółty z zielonymi refleksami. Nos bardzo owocowy, z nutami białych owoców takich jak gruszka i jabłko. Wino orzeźwiające, smaczne, lekko słodkie i świeże. Pełna rozkosz dla podniebienia. Można powiedzieć, że przyjemność picia Vino de Aguja jest wprost proporcjonalna do stopnia jego schłodzenia, co znaczy - im chłodniejsze, tym lepsze