Wytrawne czerwone wino z Central Valley. Wino dojrzewało z francuskim i amerykańskim dębem w kadziach ze stali nierdzewnej. Bardzo intensywne aromaty czarnych i czerwonych owoców z typową śliwką i maliną oraz lekkim tchnieniem wanilii i karmelu. Przyjemnie zaznaczone taniny. Zakończenie długie, świeże i trwałe. Wino idealnie pasuje do makaronów czy mięsa. Kwasowość 4,76 g/l, cukier resztkowy 3,44 g/l. Kompozycja: 85% Cabernet Sauvignon i 15% inne odmiany.
Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc to obecnie chyba najbardziej popularne wino białe na całym świecie. Sauvignon Blanc z Nowej Zelandii, z regionu Marlborough zachwyca swoim niepowtarzanym owocowym, orzeźwiającym, ziołowym aromatem oraz subtelną delikatnością na podniebieniu. W nosie jest intensywne, złożone, bogate, pełne owoców tropikalnych, grejpfruta oraz agrestu. Na podniebieniu jest rześkie, harmonijne i zrównoważone, z akcentami mineralnymi, agrestu, melona oraz pokrzywy. To białe, wytrawne wino zachwyci wielbicieli nowoświatowych win.
Wino szczepu Primitivo, które powstało z ręcznie zbieranych winogron, poddanych następnie tradycyjnemu sposobowi winifikacji przez 2 tygodnie w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze, a wszystko po to by zwiększyć intensywność aromatu i uzyskać miękkie taniny. Dzięki temu to włoskie wino Primitivo ma intensywny oraz złożony bukiet, z wyczuwalnymi aromatami dojrzałych owoców śliwki i wiśni, połączonych z nutami przypraw. W smaku wyczuwamy bogactwo dojrzałych owoców, co w połączeniu z niską kwasowością daje włoskie wino czerwone, które przeniesie nas do słonecznej Puglii i przywita armatami pełnych dojrzałych czerwonych owoców połączonych z niską kwasowością.
Wytrawne białe wino z Central Valley. Nos świeży, wyrazisty z owocami cytrusowymi takimi jak grapefruit czy mandarynka. W smaku dobrze zbudowane z nutą słodkości i perfum, a także zielonymi elementami charakterystycznymi dla tej odmiany. Wino rekomendowane jako aperitif oraz do ryby, owoców morza, serów, sałatek i białego mięsa. Kwasowość 4,35 g/l, cukier resztkowy 3,75 g/l. Kompozycja: 85% Sauvignon Blanc, 15% inne odmiany.
Wytrawne czerwone wino. Jedynie grona o wysokiej zawartości cukru używane są w procesie winifikacji. Wino bogate w aromaty owoców leśnych z delikatną balsamiczną nutą. Idealne do czerwonego mięsa, sycących zup czy dojrzewających serów. Kwasowość 5,4g/l, cukier resztkowy 7g/l. Szczep: 100% Cabernet Sauvignon.
Kendermanns Riesling to klasyka gatunku, jest niemieckim winem półsłodkim, które urzeka delikatnością. Subtelny zapach zielonych owoców współgra z nutami mineralnymi. Schłodzone będzie świetnym winem na upalny dzień.
Wytrawne czerwone wino ze szczepu Pinot Noir. Pochodzi z winnic położonych na wschodnich brzegach Korsyki z imponującym bukietem aromatów, który w pełni oddaje wpływ klimatu śródziemnomorskiego. Wino polecane do grillowanego i gotowanego czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny i delikatnych serów.
Charakteryzuje się głęboką rubinową barwą, aromatami malin, konfitury jagodowej i słodkich przypraw. W ustach jest pełne, dobrze ustrukturyzowane, z przyjemnie gładkimi taninami. Finisz długi i elegancki. To idealne wino do obfitych dań z makaronu, żeberek z grilla i dojrzałych serów.