Valpolicella to obszar winiarski należący do włoskiej Werony, który posiada klasyfikację C - gwarancję najwyższej jakości produkowanych tam win. Aristocratico Valpolicella Ripasso to idealne wino na romantyczne spotkanie. Jest wytwarzane z winogron uprawianych na wapienno-gliniastych glebach wzgórz na wysokości 150 m n.p.m. Intensywny bukiet dojrzałych owoców, zwłaszcza wiśni oraz moreli. Dzięki naturalnym metodom produkcji wino zawiera mniej substancji chemicznych. Piękny rubinowy kolor zawdzięcza długiemu procesowi leżakowania w dębowych beczkach.
UWAGA PRODUKTY ALKOHOLOWE DOSTĘPNE SĄ TYLKO POPRZEZ ODBIÓR W SKLEPIE !!!
Caliterra Sauvignon Blanc zaskakuje intensywnością i finezją. To wino ma swój własny styl pełen mineralnych nut i świeżej kwasowości. W kieliszku jasne, zielonożółte, bardzo eleganckie. W nosie jako pierwsze pojawiają się nuty cytrusowe i ziołowe. Swoją aromatyczną złożoność rozwija nutami owoców tropikalnych, takich jak mango i marakuja, a następnie ukazuje nuty kwiatowe. Podniebienie jest zrównoważone i mineralne, z odważną kwasowością, która wzmacnia smaki w ustach. Jest trwałe i żywotne. Doskonałe do grillowanego tuńczyka.
Wytrawne czerwone wino ze szczepu Pinot Noir. Pochodzi z winnic położonych na wschodnich brzegach Korsyki z imponującym bukietem aromatów, który w pełni oddaje wpływ klimatu śródziemnomorskiego. Wino polecane do grillowanego i gotowanego czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny i delikatnych serów.
Wino Luzon Coleccion Garnacha Tintorera to niezwykłe, dostojne wino wytrawne z Hiszpanii. Powstało z hiszpańskiej odmiany Garnacha Tintorera w winnicach Bodega Luzon o ponad stuletniej tradycji winiarskiej. Wino po winifikacji leżakowało 8 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Ma głęboki, intensywny wiśniowo-czerwony kolor. W aromacie jest wyraziste, intensywne i złożone. Obfituje w aromaty przypominające czarne owoce (jeżyny, czereśnie), ale i ciekawe aromaty lukrecji i mentolu. Na podniebieniu wino jest krągłe, skoncentrowane, ma dojrzałe i ustrukturyzowane taniny. Ma bardzo dobra budowę z długim i trwałym wykończeniem. Idealnie pasuje do czerwonych mięs, pieczeni, hiszpańskich kiełbasek, tłustych serów.
Wytrawne białe wino musujące. Dobrze zbalansowane, pełne energii. Ujmujące kwiatowe aromaty z wyraźnym głogiem, soczystymi owocami cytrusowymi i zielonym jabłkiem. Przede wszystkim idealny aperitif a także polecany do sałatek, owoców morza, przekąsek, drobiu czy ryby. Kwasowość 5,2g/l, cukier resztkowy 11,5g/l. Kompozycja: Garganega, Pinot Grigio/ Chardonnay.
Wytrawne, białe, koszerne wino. Wino pochodzące z winorośli uprawianych na wzgórzach Judei, gdzie dociera świeża bryza znad Morza Śródziemnego. Wysublimowane aromaty z wyraźną guawą, gruszką, białą brzoskwinią. W smaku delikatne, pozostawiające długi finisz. Znakomicie pasuje do drobiu, sałatek, serów. Szczep: 100% Chardonnay.
Castellani przedstawia wino pochodzące z regionu, będącego kolebką i domem dla win ze szczepu Primitivo. To włoskie, czerwone wino ma to, czego oczekujemy - delikatną słodycz lukrecji, aromaty lawendy, nuty dojrzałych owoców. To wino Primitivo z regionu Puglia jest soczyste, ciepłe i przyjemne dla podniebienia, bez wyraźnej dominacji żadnej z cech, co można potraktować jako jego atut - Almarosa Primitivo Puglia jest winem harmonijnym i zbalansowanym.
Varvaglione V2 Primitivo del Salento to czerwone, włoskie Primitivo pełne naturalnej słodyczy i słońca. Kolor wina jest pięknie głęboko rubinowy. W nosie to półwytrawne wino urzeka aromatami dojrzałej śliwki, wanilii i odrobiną nut przypraw korzennych. Na podniebieniu wino jest miękkie, gładkie, owocowe z wyczuwalnymi smakami wiśni, czereśni, malin i kakao, cechy bardzo charakterystyczne dla wina Primitivo. Naturalna słodycz przypomina konfitury i powidła. Wino jest ciepłe, łagodne, bez wyraźnej kwasowości czy tanin. Idealnie sprawdzi się w towarzystwie wyrazistych mięs czy pasztetów, bądź też pite solo - odmiana primitivo daje bardzo przyjemne, miękkie wina.
Wino musujące wytrawne białe włoskie z regionu Treviso, wytwarzane z białej odmiany winogron Glera (Prosecco) o przyjemnym smaku lukrecji, miodu i akacji
Prosecco D.O.C Treviso Brut to świetne wino musujące wyprodukowane tradycyjną metoda charmat. W nosie wyczuwalne są nuty kwiatowo-owocowe, od razu poruszając nasze zmysły. Wino charakteryzuje się doskonałym podniebieniem z licznymi, drobnymi bąbelkami oraz równowagą pomiędzy słodyczą i łagodnością a dobrą, orzeźwiającą kwasowością. To włoskie wino zdobył brązowy medal na International Wine&Spirit Competition.