Delikatne musujące wino wytrawne z apelacji Conegliano Valdobbiadene położonej w północnej części Włoch, w regionie Veneto. Powstaje ze szczepu Glera, który odpowiada za charakter Prosecco. Pełne nut jabłek i gruszek, z odrobiną brzoskwiń i kwiatów. Na podniebieniu delikatnie muskające bąbelki doskonale uzupełniają krągłą strukturę i odświeżającą, elegancką kwasowość. Doskonały balans wina sprawia, że wino to jest doskonałym wyborem zarówno do niezobowiązujących degustacji podczas spotkań z przyjaciółmi, jak i do lekkich posiłków.
Wytrawne wino o jasnożółtej barwie dobrze skoncentrowane z aromatem owoców gruszki, ananasa oraz owoców cytrusowych. Najlepiej komponuje się z rybami i owocami morza. Szczep: 100% Chardonnay.
Caliterra Sauvignon Blanc zaskakuje intensywnością i finezją. To wino ma swój własny styl pełen mineralnych nut i świeżej kwasowości. W kieliszku jasne, zielonożółte, bardzo eleganckie. W nosie jako pierwsze pojawiają się nuty cytrusowe i ziołowe. Swoją aromatyczną złożoność rozwija nutami owoców tropikalnych, takich jak mango i marakuja, a następnie ukazuje nuty kwiatowe. Podniebienie jest zrównoważone i mineralne, z odważną kwasowością, która wzmacnia smaki w ustach. Jest trwałe i żywotne. Doskonałe do grillowanego tuńczyka.
Wino czerwone wytrawne z regionu Salento. Elegancka rubinowa barwa z fioletowymi refleksami. Intensywny, aromatyczny bukiet z paletą owoców typu ciemna wiśnia czy śliwka podanych w przetworzonej formie (konfitura). W smaku przyjemne, ułożone, aksamitne. Znakomite do pieczeni, serów, zup. Szczep: 100% Primitivo.
Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc to obecnie chyba najbardziej popularne wino białe na całym świecie. Sauvignon Blanc z Nowej Zelandii, z regionu Marlborough zachwyca swoim niepowtarzanym owocowym, orzeźwiającym, ziołowym aromatem oraz subtelną delikatnością na podniebieniu. W nosie jest intensywne, złożone, bogate, pełne owoców tropikalnych, grejpfruta oraz agrestu. Na podniebieniu jest rześkie, harmonijne i zrównoważone, z akcentami mineralnymi, agrestu, melona oraz pokrzywy. To białe, wytrawne wino zachwyci wielbicieli nowoświatowych win.
Jeśli mówimy o winie musującym z Włoch, to prawie na pewno mówimy o Prosecco. To wino jest lekkie, świetne na toasty, aperitify lub po prostu do sączenia w upalny dzień. Kwiatowy aromat współgra dobrze z owocowym smakiem. W towarzystwie dań rybnych i lekkich, białych mięs poradzi sobie doskonale.
Rocca Ventosa Pinot Grigio to włoskie wino z regionu Abruzja. Urzeka świeżością i owocowością z odrobiną kwiatów w tle. Kolor złoto-słomkowy z zielonymi refleksami. W ustach dużo ciała, dobry balans i solidna struktura. Przyjemne, będzie smakowało z drobiem w jasnych sosach śmietanowych.
Wytrawne czerwone wino z regionu Central Valley. Pomiędzy najsuchszą pustynią świata, Atakama, a lodowcami Patagonii, na trudnych terenach ze zróżnicowanym mikroklimatem uprawiana jest wyróżniająca się odmiana Merlot. Jedyna w swoim rodzaju jasnowiśniowa barwa z intensywnymi aromatami karmelu, wiśni i dojrzałych truskawek oraz delikatnymi nutami przypraw, kawy i drewna. Daje wino o delikatnych taninach i długim owocowym zakończeniu. Idealnie pasuje do każdego rodzaju sera, makaronów, drobiu i ryb. Szczep: 100% Merlot.