Doskonałe, czerwone, portugalskie wino wyprodukowane z ręcznie zbieranych winogron z małej winnicy. Kupaż endemicznych szczepów daje wino z charakterem, wielowarstwowe, do długich degustacji. W barwie wino jest głęboko-rubinowe. Bukiet mocno owocowy, ze świeżymi nutami jagód i dojrzałych owoców, przełamane pikantnymi i mentolowymi akcentami. Na podniebieniu wino jest miękkie i krągłe. To wytrawne wino powstałe z ogromną dbałością i doświadczeniem winiarzy z doliny Douro, co potwierdza złoty medal na International Wine Competition w San Francisco oraz srebrny medal w International Wine & Spirit Competition.
UWAGA PRODUKTY ALKOHOLOWE DOSTĘPNE SĄ TYLKO POPRZEZ ODBIÓR W SKLEPIE !!!
Wino czerwone wytrawne z regionu Salento. Elegancka rubinowa barwa z fioletowymi refleksami. Intensywny, aromatyczny bukiet z paletą owoców typu ciemna wiśnia czy śliwka podanych w przetworzonej formie (konfitura). W smaku przyjemne, ułożone, aksamitne. Znakomite do pieczeni, serów, zup. Szczep: 100% Primitivo.
Wytrawne czerwone wino. Jedynie grona o wysokiej zawartości cukru używane są w procesie winifikacji. Wino bogate w aromaty owoców leśnych z delikatną balsamiczną nutą. Idealne do czerwonego mięsa, sycących zup czy dojrzewających serów. Kwasowość 5,4g/l, cukier resztkowy 7g/l. Szczep: 100% Cabernet Sauvignon.
Wytrawne białe wino ze szczepu Pinot Grigio. Delikatne owocowe wino z Wenecji o pięknej żółto-słomkowej barwie. Świetnie zachowana równowaga między kwasowością a słodyczą. Wytrawne o eleganckim, kwiatowym bukiecie. Rekomendowane jako aperitif, do zup, ryb, owoców morza i białego mięsa.
Wytrawne czerwone wino z Central Valley. Wino dojrzewało z francuskim i amerykańskim dębem w kadziach ze stali nierdzewnej. Bardzo intensywne aromaty czarnych i czerwonych owoców z typową śliwką i maliną oraz lekkim tchnieniem wanilii i karmelu. Przyjemnie zaznaczone taniny. Zakończenie długie, świeże i trwałe. Wino idealnie pasuje do makaronów czy mięsa. Kwasowość 4,76 g/l, cukier resztkowy 3,44 g/l. Kompozycja: 85% Cabernet Sauvignon i 15% inne odmiany.
Białe wytrawne wino ze szczepu Riesling. Czysty delikatnie kwiatowy bukiet z aromatami słodkich cytrusów, limonki oraz świeżych wiosennych kwiatów. Wino w ustach lekkie dające wyraźną limonkę i mandarynkę z wyśmienitą owocową słodyczą. Przyjemnie wyważone, gwarantujące mineralną nutę, dobrą kwasowość i łagodny odświeżający finisz. Idealne do owoców morza i sałatek.
Overstone to białe, wytrawne wino z Marlborough w Nowej Zelandii. Produkowane jest w 100% ze szczepu Sauvignon Blanc. Ma słomkowy, jasny kolor, w aromatach wyczuwalny jest agrest i owoce tropikalne, a nos jest złożony i mocno aromatyczny. Świetnie zbalansowane, lekkie, z przyjemnym finiszem. Idealne na aperitif i w towarzystwie owoców morza, sałatek czy potraw pikantnych. Podawać schłodzone.
Varvaglione V2 Primitivo del Salento to czerwone, włoskie Primitivo pełne naturalnej słodyczy i słońca. Kolor wina jest pięknie głęboko rubinowy. W nosie to półwytrawne wino urzeka aromatami dojrzałej śliwki, wanilii i odrobiną nut przypraw korzennych. Na podniebieniu wino jest miękkie, gładkie, owocowe z wyczuwalnymi smakami wiśni, czereśni, malin i kakao, cechy bardzo charakterystyczne dla wina Primitivo. Naturalna słodycz przypomina konfitury i powidła. Wino jest ciepłe, łagodne, bez wyraźnej kwasowości czy tanin. Idealnie sprawdzi się w towarzystwie wyrazistych mięs czy pasztetów, bądź też pite solo - odmiana primitivo daje bardzo przyjemne, miękkie wina.
Wytrawne czerwone wino z regionu Chianti D.O.C.G. (Toskania). Wino o rubinowej barwie z etykietą przedstawiającą XIV wiecznego polityka i historyka Francesco Guicciardini. Intensywny i trwały bukiet. W smaku wytrawne, dobrze ułożone, przyjemne. Polecane do większości potraw. Kompozycja: 90% Sangiovese, 10% inne.
Wytrawne czerwone wino ze szczepu Pinot Noir. Pochodzi z winnic położonych na wschodnich brzegach Korsyki z imponującym bukietem aromatów, który w pełni oddaje wpływ klimatu śródziemnomorskiego. Wino polecane do grillowanego i gotowanego czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny i delikatnych serów.
Valpolicella to obszar winiarski należący do włoskiej Werony, który posiada klasyfikację C - gwarancję najwyższej jakości produkowanych tam win. Aristocratico Valpolicella Ripasso to idealne wino na romantyczne spotkanie. Jest wytwarzane z winogron uprawianych na wapienno-gliniastych glebach wzgórz na wysokości 150 m n.p.m. Intensywny bukiet dojrzałych owoców, zwłaszcza wiśni oraz moreli. Dzięki naturalnym metodom produkcji wino zawiera mniej substancji chemicznych. Piękny rubinowy kolor zawdzięcza długiemu procesowi leżakowania w dębowych beczkach.
Wino o jasno złotym kolorze, pełne aromatów marakui, melona i grejpfruta. Intensywnie owocowa paleta nasycona cytrusami, tropikalnymi owocami i zmiażdżonymi ziołami. W ustach sprężyste, świeże, rześkie z wyraźnym akcentem mineralnym.
Delikatne musujące wino wytrawne z apelacji Conegliano Valdobbiadene położonej w północnej części Włoch, w regionie Veneto. Powstaje ze szczepu Glera, który odpowiada za charakter Prosecco. Pełne nut jabłek i gruszek, z odrobiną brzoskwiń i kwiatów. Na podniebieniu delikatnie muskające bąbelki doskonale uzupełniają krągłą strukturę i odświeżającą, elegancką kwasowość. Doskonały balans wina sprawia, że wino to jest doskonałym wyborem zarówno do niezobowiązujących degustacji podczas spotkań z przyjaciółmi, jak i do lekkich posiłków.