Wytrawne czerwone wino z regionu Chianti D.O.C.G. (Toskania). Wino o rubinowej barwie z etykietą przedstawiającą XIV wiecznego polityka i historyka Francesco Guicciardini. Intensywny i trwały bukiet. W smaku wytrawne, dobrze ułożone, przyjemne. Polecane do większości potraw. Kompozycja: 90% Sangiovese, 10% inne.
UWAGA PRODUKTY ALKOHOLOWE DOSTĘPNE SĄ TYLKO POPRZEZ ODBIÓR W SKLEPIE !!!
Wytrawne białe wino musujące. Dobrze zbalansowane, pełne energii. Ujmujące kwiatowe aromaty z wyraźnym głogiem, soczystymi owocami cytrusowymi i zielonym jabłkiem. Przede wszystkim idealny aperitif a także polecany do sałatek, owoców morza, przekąsek, drobiu czy ryby. Kwasowość 5,2g/l, cukier resztkowy 11,5g/l. Kompozycja: Garganega, Pinot Grigio/ Chardonnay.
Białe wytrawne wino ze szczepu Sauvignon Blanc. Owoce do produkcji tego wina pochodzą z winnic rozmieszczonych w regionie Marlborough. Żywe Sauvignon Blanc wybucha owocową sałatką z dojrzałym agrestem, passiflorą, świeżą limonką i egzotycznymi aromatami ziół. Wzbudza ciekawość w ustach, intensywne i pełne, dające odświeżającą, czystą kwasowość. Polecane do białego mięsa, ryb i sałatek z łososiem, pomidorem, fasolą i ziemniakami.
Wino białe wytrawne z regionu Veneto. Żywe, owocowe wino z aromatem moreli oraz nutami owoców egzotycznych. W smaku pełne, aksamitne i harmonijne. Szczególnie polecane do dań wegetariańskich oraz ryby. Kwasowość 6g/l, cukier resztkowy 4g/l. Szczep: 100% Chardonnay
Valpolicella to obszar winiarski należący do włoskiej Werony, który posiada klasyfikację C - gwarancję najwyższej jakości produkowanych tam win. Aristocratico Valpolicella Ripasso to idealne wino na romantyczne spotkanie. Jest wytwarzane z winogron uprawianych na wapienno-gliniastych glebach wzgórz na wysokości 150 m n.p.m. Intensywny bukiet dojrzałych owoców, zwłaszcza wiśni oraz moreli. Dzięki naturalnym metodom produkcji wino zawiera mniej substancji chemicznych. Piękny rubinowy kolor zawdzięcza długiemu procesowi leżakowania w dębowych beczkach.
Sileni Cellar Selection Pinot Gris to delikatne, lekkie, rześkie białe wino z Nowej Zelandii. To wytrawne, białe wino jest soczyste, orzeźwiające w nosie, pełne aromatów gruszek i moreli. Na podniebieniu ten Pinot Gris jest miękki, z orzeźwiającą cytrusową kwasowością oraz lekko słodkimi akcentami owoców pestkowych. Doskonale sprawdzi się w towarzystwie lekko przyprawionej kuchni azjatyckiej oraz białych mięs.
Rocca Ventosa Pinot Grigio to włoskie wino z regionu Abruzja. Urzeka świeżością i owocowością z odrobiną kwiatów w tle. Kolor złoto-słomkowy z zielonymi refleksami. W ustach dużo ciała, dobry balans i solidna struktura. Przyjemne, będzie smakowało z drobiem w jasnych sosach śmietanowych.
Doskonałe, czerwone, portugalskie wino wyprodukowane z ręcznie zbieranych winogron z małej winnicy. Kupaż endemicznych szczepów daje wino z charakterem, wielowarstwowe, do długich degustacji. W barwie wino jest głęboko-rubinowe. Bukiet mocno owocowy, ze świeżymi nutami jagód i dojrzałych owoców, przełamane pikantnymi i mentolowymi akcentami. Na podniebieniu wino jest miękkie i krągłe. To wytrawne wino powstałe z ogromną dbałością i doświadczeniem winiarzy z doliny Douro, co potwierdza złoty medal na International Wine Competition w San Francisco oraz srebrny medal w International Wine & Spirit Competition.
Białe wytrawne wino ze szczepu Riesling. Czysty delikatnie kwiatowy bukiet z aromatami słodkich cytrusów, limonki oraz świeżych wiosennych kwiatów. Wino w ustach lekkie dające wyraźną limonkę i mandarynkę z wyśmienitą owocową słodyczą. Przyjemnie wyważone, gwarantujące mineralną nutę, dobrą kwasowość i łagodny odświeżający finisz. Idealne do owoców morza i sałatek.
Chianti to wyjątkowe wino z Włoch, zrodzone ze szczepu Sangiovese, który swój unikatowy charakter zawdzięcza lokalnej glebie. Wino to, produkowane jest wyłącznie w Toskanii, w optymalnym klimacie, który charakteryzuje się ciepłymi dnami i chłodnymi nocami. Wyczujesz w nim aromat suszonych czerwonych owoców oraz torfu. Idealnie sprawdza się jako prezent - nawet dla wymagającego podniebienia.
Wytrawne czerwone wino. Jedynie grona o wysokiej zawartości cukru używane są w procesie winifikacji. Wino bogate w aromaty owoców leśnych z delikatną balsamiczną nutą. Idealne do czerwonego mięsa, sycących zup czy dojrzewających serów. Kwasowość 5,4g/l, cukier resztkowy 7g/l. Szczep: 100% Cabernet Sauvignon.