Wytrawne czerwone wino. Intensywne, korzenne, słodkie aromaty z nutami czerwonych owoców oraz kwiatów typu fiołek. W ustach delikatne, aksamitne, świeże, dobrze zbalansowane. Wino z winnic położonych 1 050 m npm z regionu Lujan de Cuyo, gdzie stosuje się wyłącznie uprawy nienaruszające równowagi ekologicznej. Kwasowość 5,4 g/l, cukier resztkowy 1,8 g/l).
UWAGA PRODUKTY ALKOHOLOWE DOSTĘPNE SĄ TYLKO POPRZEZ ODBIÓR W SKLEPIE !!!
Wino białe wytrawne z regionu Veneto. Żywe, owocowe wino z aromatem moreli oraz nutami owoców egzotycznych. W smaku pełne, aksamitne i harmonijne. Szczególnie polecane do dań wegetariańskich oraz ryby. Kwasowość 6g/l, cukier resztkowy 4g/l. Szczep: 100% Chardonnay
Doskonałe, czerwone, portugalskie wino wyprodukowane z ręcznie zbieranych winogron z małej winnicy. Kupaż endemicznych szczepów daje wino z charakterem, wielowarstwowe, do długich degustacji. W barwie wino jest głęboko-rubinowe. Bukiet mocno owocowy, ze świeżymi nutami jagód i dojrzałych owoców, przełamane pikantnymi i mentolowymi akcentami. Na podniebieniu wino jest miękkie i krągłe. To wytrawne wino powstałe z ogromną dbałością i doświadczeniem winiarzy z doliny Douro, co potwierdza złoty medal na International Wine Competition w San Francisco oraz srebrny medal w International Wine & Spirit Competition.
Chianti to wyjątkowe wino z Włoch, zrodzone ze szczepu Sangiovese, który swój unikatowy charakter zawdzięcza lokalnej glebie. Wino to, produkowane jest wyłącznie w Toskanii, w optymalnym klimacie, który charakteryzuje się ciepłymi dnami i chłodnymi nocami. Wyczujesz w nim aromat suszonych czerwonych owoców oraz torfu. Idealnie sprawdza się jako prezent - nawet dla wymagającego podniebienia.
Wytrawne czerwone wino z regionu Central Valley. Pomiędzy najsuchszą pustynią świata, Atakama, a lodowcami Patagonii, na trudnych terenach ze zróżnicowanym mikroklimatem uprawiana jest wyróżniająca się odmiana Merlot. Jedyna w swoim rodzaju jasnowiśniowa barwa z intensywnymi aromatami karmelu, wiśni i dojrzałych truskawek oraz delikatnymi nutami przypraw, kawy i drewna. Daje wino o delikatnych taninach i długim owocowym zakończeniu. Idealnie pasuje do każdego rodzaju sera, makaronów, drobiu i ryb. Szczep: 100% Merlot.
Wytrawne czerwone wino ze szczepu Pinot Noir. Pochodzi z winnic położonych na wschodnich brzegach Korsyki z imponującym bukietem aromatów, który w pełni oddaje wpływ klimatu śródziemnomorskiego. Wino polecane do grillowanego i gotowanego czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny i delikatnych serów.
Rocca Ventosa Pinot Grigio to włoskie wino z regionu Abruzja. Urzeka świeżością i owocowością z odrobiną kwiatów w tle. Kolor złoto-słomkowy z zielonymi refleksami. W ustach dużo ciała, dobry balans i solidna struktura. Przyjemne, będzie smakowało z drobiem w jasnych sosach śmietanowych.
Charakteryzuje się głęboką rubinową barwą, aromatami malin, konfitury jagodowej i słodkich przypraw. W ustach jest pełne, dobrze ustrukturyzowane, z przyjemnie gładkimi taninami. Finisz długi i elegancki. To idealne wino do obfitych dań z makaronu, żeberek z grilla i dojrzałych serów.
Valpolicella to obszar winiarski należący do włoskiej Werony, który posiada klasyfikację C - gwarancję najwyższej jakości produkowanych tam win. Aristocratico Valpolicella Ripasso to idealne wino na romantyczne spotkanie. Jest wytwarzane z winogron uprawianych na wapienno-gliniastych glebach wzgórz na wysokości 150 m n.p.m. Intensywny bukiet dojrzałych owoców, zwłaszcza wiśni oraz moreli. Dzięki naturalnym metodom produkcji wino zawiera mniej substancji chemicznych. Piękny rubinowy kolor zawdzięcza długiemu procesowi leżakowania w dębowych beczkach.
Porządne Chardonnay, którego bogata struktura urzeka dzięki podbijającej całość kwasowości. Przez pierwsze 10 miesięcy dojrzewa w stalowych kadziach, kolejne 10 we francuskich beczkach dębowych. Jasna, zielonożółta barwa, a w kieliszku aromat owoców tropikalnych, przyozdobionych cytrusami i wanilią. Bardzo ciekawe wino z Chile. International Wine Cellar przyznał rocznikowi 2011 87 punktów!
Wytrawne, białe, koszerne wino. Wino pochodzące z winorośli uprawianych na wzgórzach Judei, gdzie dociera świeża bryza znad Morza Śródziemnego. Wysublimowane aromaty z wyraźną guawą, gruszką, białą brzoskwinią. W smaku delikatne, pozostawiające długi finisz. Znakomicie pasuje do drobiu, sałatek, serów. Szczep: 100% Chardonnay.
Wytrawne czerwone wino. Jedynie grona o wysokiej zawartości cukru używane są w procesie winifikacji. Wino bogate w aromaty owoców leśnych z delikatną balsamiczną nutą. Idealne do czerwonego mięsa, sycących zup czy dojrzewających serów. Kwasowość 5,4g/l, cukier resztkowy 7g/l. Szczep: 100% Cabernet Sauvignon.
Wino czerwone wytrawne z regionu Salento. Elegancka rubinowa barwa z fioletowymi refleksami. Intensywny, aromatyczny bukiet z paletą owoców typu ciemna wiśnia czy śliwka podanych w przetworzonej formie (konfitura). W smaku przyjemne, ułożone, aksamitne. Znakomite do pieczeni, serów, zup. Szczep: 100% Primitivo.