Delikatne jak letni powiew wiatru słodkie wino hiszpańskiej produkcji z przyjemną "igiełką". Estrella Frizzante ma kolor jasno żółty z zielonymi refleksami. Nos bardzo owocowy, z nutami białych owoców takich jak gruszka i jabłko. Wino orzeźwiające, smaczne, lekko słodkie i świeże. Pełna rozkosz dla podniebienia. Można powiedzieć, że przyjemność picia Vino de Aguja jest wprost proporcjonalna do stopnia jego schłodzenia, co znaczy - im chłodniejsze, tym lepsze
UWAGA PRODUKTY ALKOHOLOWE DOSTĘPNE SĄ TYLKO POPRZEZ ODBIÓR W SKLEPIE !!!
Wina z Nowej Zelandii słyną z monoszczepowego wydania Sauvignon Blanc. W tej butelce znajdziemy intensywny bukiet cytrusowy, przełamany aromatem dojrzałego agrestu i świeżo skoszonej trawy. W ustach dobrze zrównoważona kwasowość i soczysta końcówka.
Wytrawne białe wino ze szczepu Pinot Grigio. Delikatne owocowe wino z Wenecji o pięknej żółto-słomkowej barwie. Świetnie zachowana równowaga między kwasowością a słodyczą. Wytrawne o eleganckim, kwiatowym bukiecie. Rekomendowane jako aperitif, do zup, ryb, owoców morza i białego mięsa.
Malbec jest typowym szczepem dla czerwonych win argentyńskich, zwłaszcza tych pochodzących z regionu Mendoza. Ciemnofioletowa barwa z granatowymi refleksami. Aromat intensywny i elegancki, z nutami przydymionymi, z wyczuwalną wanilią w końcówce.
Czerwone wino włoskie wyprodukowane w winnicy założonej przez Luciano Contri w 1959 roku. Wino charakteryzuje się intensywnym złożonym bukietem aromatycznych dojrzałych owoców, takich jak śliwki, połączonych z nutami przypraw, ziół i gorzkiej czekolady. Na podniebieniu tego wina z regionu Puglia wyczuwamy oprócz intensywnych owoców, niską kwasowość i harmonijne taniny, dające lekko gorzki, długo utrzymujący się smak. Wino uzyskało srebrny medal na Berlin Wine Trophy w 2013 roku.
Charakteryzuje się głęboką rubinową barwą, aromatami malin, konfitury jagodowej i słodkich przypraw. W ustach jest pełne, dobrze ustrukturyzowane, z przyjemnie gładkimi taninami. Finisz długi i elegancki. To idealne wino do obfitych dań z makaronu, żeberek z grilla i dojrzałych serów.
Wytrawne czerwone wino z Central Valley. Wino dojrzewało z francuskim i amerykańskim dębem w kadziach ze stali nierdzewnej. Bardzo intensywne aromaty czarnych i czerwonych owoców z typową śliwką i maliną oraz lekkim tchnieniem wanilii i karmelu. Przyjemnie zaznaczone taniny. Zakończenie długie, świeże i trwałe. Wino idealnie pasuje do makaronów czy mięsa. Kwasowość 4,76 g/l, cukier resztkowy 3,44 g/l. Kompozycja: 85% Cabernet Sauvignon i 15% inne odmiany.
Valpolicella to obszar winiarski należący do włoskiej Werony, który posiada klasyfikację C - gwarancję najwyższej jakości produkowanych tam win. Aristocratico Valpolicella Ripasso to idealne wino na romantyczne spotkanie. Jest wytwarzane z winogron uprawianych na wapienno-gliniastych glebach wzgórz na wysokości 150 m n.p.m. Intensywny bukiet dojrzałych owoców, zwłaszcza wiśni oraz moreli. Dzięki naturalnym metodom produkcji wino zawiera mniej substancji chemicznych. Piękny rubinowy kolor zawdzięcza długiemu procesowi leżakowania w dębowych beczkach.
Jeśli mówimy o winie musującym z Włoch, to prawie na pewno mówimy o Prosecco. To wino jest lekkie, świetne na toasty, aperitify lub po prostu do sączenia w upalny dzień. Kwiatowy aromat współgra dobrze z owocowym smakiem. W towarzystwie dań rybnych i lekkich, białych mięs poradzi sobie doskonale.
Francuski winiarz, autor tego trunku, jest prawdziwym artystą i miłośnikiem malarstwa. W winie odnalazł kawałek siebie i ujście dla artystycznego talentu. Używając wszystkich swoich zmysłów wybiera i łączy ze sobą winogrona, z których powstają unikatowe wina, nazywane Beaux Arts. To wyśmienite powstało z klasycznego szczepu Chardonnay, chluby białych win. Ma bezpieczny smak, dlatego zasmakuje nawet początkującym smakoszom wina, najlepiej w gronie przyjaciół.