Wytrawne czerwone wino z Central Valley. Wino dojrzewało z francuskim i amerykańskim dębem w kadziach ze stali nierdzewnej. Bardzo intensywne aromaty czarnych i czerwonych owoców z typową śliwką i maliną oraz lekkim tchnieniem wanilii i karmelu. Przyjemnie zaznaczone taniny. Zakończenie długie, świeże i trwałe. Wino idealnie pasuje do makaronów czy mięsa. Kwasowość 4,76 g/l, cukier resztkowy 3,44 g/l. Kompozycja: 85% Cabernet Sauvignon i 15% inne odmiany.
UWAGA PRODUKTY ALKOHOLOWE DOSTĘPNE SĄ TYLKO POPRZEZ ODBIÓR W SKLEPIE !!!
Caliterra Sauvignon Blanc zaskakuje intensywnością i finezją. To wino ma swój własny styl pełen mineralnych nut i świeżej kwasowości. W kieliszku jasne, zielonożółte, bardzo eleganckie. W nosie jako pierwsze pojawiają się nuty cytrusowe i ziołowe. Swoją aromatyczną złożoność rozwija nutami owoców tropikalnych, takich jak mango i marakuja, a następnie ukazuje nuty kwiatowe. Podniebienie jest zrównoważone i mineralne, z odważną kwasowością, która wzmacnia smaki w ustach. Jest trwałe i żywotne. Doskonałe do grillowanego tuńczyka.
Overstone to białe, wytrawne wino z Marlborough w Nowej Zelandii. Produkowane jest w 100% ze szczepu Sauvignon Blanc. Ma słomkowy, jasny kolor, w aromatach wyczuwalny jest agrest i owoce tropikalne, a nos jest złożony i mocno aromatyczny. Świetnie zbalansowane, lekkie, z przyjemnym finiszem. Idealne na aperitif i w towarzystwie owoców morza, sałatek czy potraw pikantnych. Podawać schłodzone.
Wytrawne czerwone wino z regionu Chianti D.O.C.G. (Toskania). Wino o rubinowej barwie z etykietą przedstawiającą XIV wiecznego polityka i historyka Francesco Guicciardini. Intensywny i trwały bukiet. W smaku wytrawne, dobrze ułożone, przyjemne. Polecane do większości potraw. Kompozycja: 90% Sangiovese, 10% inne.
Malbec jest typowym szczepem dla czerwonych win argentyńskich, zwłaszcza tych pochodzących z regionu Mendoza. Ciemnofioletowa barwa z granatowymi refleksami. Aromat intensywny i elegancki, z nutami przydymionymi, z wyczuwalną wanilią w końcówce.
Prosecco D.O.C Treviso Brut to świetne wino musujące wyprodukowane tradycyjną metoda charmat. W nosie wyczuwalne są nuty kwiatowo-owocowe, od razu poruszając nasze zmysły. Wino charakteryzuje się doskonałym podniebieniem z licznymi, drobnymi bąbelkami oraz równowagą pomiędzy słodyczą i łagodnością a dobrą, orzeźwiającą kwasowością. To włoskie wino zdobył brązowy medal na International Wine&Spirit Competition.
Kendermanns Riesling to klasyka gatunku, jest niemieckim winem półsłodkim, które urzeka delikatnością. Subtelny zapach zielonych owoców współgra z nutami mineralnymi. Schłodzone będzie świetnym winem na upalny dzień.
Wytrawne czerwone wino ze szczepu Pinot Noir. Pochodzi z winnic położonych na wschodnich brzegach Korsyki z imponującym bukietem aromatów, który w pełni oddaje wpływ klimatu śródziemnomorskiego. Wino polecane do grillowanego i gotowanego czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny i delikatnych serów.
Wino białe wytrawne z regionu Veneto. Żywe, owocowe wino z aromatem moreli oraz nutami owoców egzotycznych. W smaku pełne, aksamitne i harmonijne. Szczególnie polecane do dań wegetariańskich oraz ryby. Kwasowość 6g/l, cukier resztkowy 4g/l. Szczep: 100% Chardonnay
Wytrawne białe wino ze szczepu Pinot Grigio. Delikatne owocowe wino z Wenecji o pięknej żółto-słomkowej barwie. Świetnie zachowana równowaga między kwasowością a słodyczą. Wytrawne o eleganckim, kwiatowym bukiecie. Rekomendowane jako aperitif, do zup, ryb, owoców morza i białego mięsa.
Typowy dla win z Argentyny szczep Malbec w wersji Reserva (dojrzewanie w beczkach dębowych). Charakteryzuje się kolorem ciemnej czerwieni z delikatnymi fioletowymi refleksami. W nosie intensywny aromat dojrzałych owoców - śliwki, jagody i truskawki. W tle lekko wybija się cynamon. Finisz jest miękki i przyjemny, z zaokrąglonymi taninami.
Delikatne jak letni powiew wiatru słodkie wino hiszpańskiej produkcji z przyjemną "igiełką". Estrella Frizzante ma kolor jasno żółty z zielonymi refleksami. Nos bardzo owocowy, z nutami białych owoców takich jak gruszka i jabłko. Wino orzeźwiające, smaczne, lekko słodkie i świeże. Pełna rozkosz dla podniebienia. Można powiedzieć, że przyjemność picia Vino de Aguja jest wprost proporcjonalna do stopnia jego schłodzenia, co znaczy - im chłodniejsze, tym lepsze