Wytrawne czerwone wino ze szczepu Pinot Noir. Pochodzi z winnic położonych na wschodnich brzegach Korsyki z imponującym bukietem aromatów, który w pełni oddaje wpływ klimatu śródziemnomorskiego. Wino polecane do grillowanego i gotowanego czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny i delikatnych serów.
UWAGA PRODUKTY ALKOHOLOWE DOSTĘPNE SĄ TYLKO POPRZEZ ODBIÓR W SKLEPIE !!!
Wino białe wytrawne z regionu Veneto. Żywe, owocowe wino z aromatem moreli oraz nutami owoców egzotycznych. W smaku pełne, aksamitne i harmonijne. Szczególnie polecane do dań wegetariańskich oraz ryby. Kwasowość 6g/l, cukier resztkowy 4g/l. Szczep: 100% Chardonnay
Wytrawne białe wino z Central Valley. Nos świeży, wyrazisty z owocami cytrusowymi takimi jak grapefruit czy mandarynka. W smaku dobrze zbudowane z nutą słodkości i perfum, a także zielonymi elementami charakterystycznymi dla tej odmiany. Wino rekomendowane jako aperitif oraz do ryby, owoców morza, serów, sałatek i białego mięsa. Kwasowość 4,35 g/l, cukier resztkowy 3,75 g/l. Kompozycja: 85% Sauvignon Blanc, 15% inne odmiany.
Francuski winiarz, autor tego trunku, jest prawdziwym artystą i miłośnikiem malarstwa. W winie odnalazł kawałek siebie i ujście dla artystycznego talentu. Używając wszystkich swoich zmysłów wybiera i łączy ze sobą winogrona, z których powstają unikatowe wina, nazywane Beaux Arts. To wyśmienite powstało z klasycznego szczepu Chardonnay, chluby białych win. Ma bezpieczny smak, dlatego zasmakuje nawet początkującym smakoszom wina, najlepiej w gronie przyjaciół.
Malbec jest typowym szczepem dla czerwonych win argentyńskich, zwłaszcza tych pochodzących z regionu Mendoza. Ciemnofioletowa barwa z granatowymi refleksami. Aromat intensywny i elegancki, z nutami przydymionymi, z wyczuwalną wanilią w końcówce.
Ventisquero Reserva jest przykładem wina z Chile, które zostało wykonane w oparciu od dwa szczepy Cabernet Sauvignon oraz Syrah. Najpierw, przez 10 miesięcy dojrzewa w stalowych kadziach, następnie jest przelewane do dębowych beczek. Kolor jest ciemny i głęboki z fioletowymi refleksami. W aromacie przoduje dojrzała śliwka, wanilia i świeży tytoń. International Wine Celler przyznał mu 88 punktów za rocznik 2008, dodatkowo ten sam rocznik zdobył srebrny medal na konkursie Mondus Vini.
Valpolicella to obszar winiarski należący do włoskiej Werony, który posiada klasyfikację C - gwarancję najwyższej jakości produkowanych tam win. Aristocratico Valpolicella Ripasso to idealne wino na romantyczne spotkanie. Jest wytwarzane z winogron uprawianych na wapienno-gliniastych glebach wzgórz na wysokości 150 m n.p.m. Intensywny bukiet dojrzałych owoców, zwłaszcza wiśni oraz moreli. Dzięki naturalnym metodom produkcji wino zawiera mniej substancji chemicznych. Piękny rubinowy kolor zawdzięcza długiemu procesowi leżakowania w dębowych beczkach.
Czerwone wino włoskie wyprodukowane w winnicy założonej przez Luciano Contri w 1959 roku. Wino charakteryzuje się intensywnym złożonym bukietem aromatycznych dojrzałych owoców, takich jak śliwki, połączonych z nutami przypraw, ziół i gorzkiej czekolady. Na podniebieniu tego wina z regionu Puglia wyczuwamy oprócz intensywnych owoców, niską kwasowość i harmonijne taniny, dające lekko gorzki, długo utrzymujący się smak. Wino uzyskało srebrny medal na Berlin Wine Trophy w 2013 roku.