Wytrawne czerwone wino ze szczepu Negroamaro. Wino sześć miesięcy dojrzewało we francuskiej barrique oraz dodatkowo 3 miesiące w butelce. Intensywna rubinowa barwa. Wyraźne aromaty dojrzałych owoców, papryki, dymu tytoniowego, orzechów włoskich z delikatnie zaznaczonymi nutami eterycznymi. W smaku aksamitne, pełne, zbalansowane. Polecane do czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny, serów. Kwasowość- 6% / cukier resztkowy 11 g/l.
UWAGA PRODUKTY ALKOHOLOWE DOSTĘPNE SĄ TYLKO POPRZEZ ODBIÓR W SKLEPIE !!!
Delikatne jak letni powiew wiatru słodkie wino hiszpańskiej produkcji z przyjemną "igiełką". Estrella Frizzante ma kolor jasno żółty z zielonymi refleksami. Nos bardzo owocowy, z nutami białych owoców takich jak gruszka i jabłko. Wino orzeźwiające, smaczne, lekko słodkie i świeże. Pełna rozkosz dla podniebienia. Można powiedzieć, że przyjemność picia Vino de Aguja jest wprost proporcjonalna do stopnia jego schłodzenia, co znaczy - im chłodniejsze, tym lepsze
Wytrawne czerwone wino z Central Valley. Wino dojrzewało z francuskim i amerykańskim dębem w kadziach ze stali nierdzewnej. Bardzo intensywne aromaty czarnych i czerwonych owoców z typową śliwką i maliną oraz lekkim tchnieniem wanilii i karmelu. Przyjemnie zaznaczone taniny. Zakończenie długie, świeże i trwałe. Wino idealnie pasuje do makaronów czy mięsa. Kwasowość 4,76 g/l, cukier resztkowy 3,44 g/l. Kompozycja: 85% Cabernet Sauvignon i 15% inne odmiany.
Sileni Cellar Selection Pinot Gris to delikatne, lekkie, rześkie białe wino z Nowej Zelandii. To wytrawne, białe wino jest soczyste, orzeźwiające w nosie, pełne aromatów gruszek i moreli. Na podniebieniu ten Pinot Gris jest miękki, z orzeźwiającą cytrusową kwasowością oraz lekko słodkimi akcentami owoców pestkowych. Doskonale sprawdzi się w towarzystwie lekko przyprawionej kuchni azjatyckiej oraz białych mięs.
Wino musujące wytrawne białe włoskie z regionu Treviso, wytwarzane z białej odmiany winogron Glera (Prosecco) o przyjemnym smaku lukrecji, miodu i akacji
Wytrawne, czerwone, koszerne wino. Wino pochodzące z winorośli uprawianych na wzgórzach Judei, gdzie dociera świeża bryza znad Morza Śródziemnego. W smaku przywołuje wspomnienie czerwonej porzeczki oraz owoców jagodowych. Pozostawia delikatne i długie zakończenie. Rekomendowane do dań mięsnych. Szczep: 100% Cabernet Sauvignon.
Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc to obecnie chyba najbardziej popularne wino białe na całym świecie. Sauvignon Blanc z Nowej Zelandii, z regionu Marlborough zachwyca swoim niepowtarzanym owocowym, orzeźwiającym, ziołowym aromatem oraz subtelną delikatnością na podniebieniu. W nosie jest intensywne, złożone, bogate, pełne owoców tropikalnych, grejpfruta oraz agrestu. Na podniebieniu jest rześkie, harmonijne i zrównoważone, z akcentami mineralnymi, agrestu, melona oraz pokrzywy. To białe, wytrawne wino zachwyci wielbicieli nowoświatowych win.
Typowy dla win z Argentyny szczep Malbec w wersji Reserva (dojrzewanie w beczkach dębowych). Charakteryzuje się kolorem ciemnej czerwieni z delikatnymi fioletowymi refleksami. W nosie intensywny aromat dojrzałych owoców - śliwki, jagody i truskawki. W tle lekko wybija się cynamon. Finisz jest miękki i przyjemny, z zaokrąglonymi taninami.
Włoskie wino z regionu Venetto, soczyste i orzeźwiające w 100% ze szczepu Pinot Grigio. To lekkie białe, wytrawne wino ma słomkowy kolor z delikatnymi, zielonkawymi refeksami, w nosie wyczuć można aromaty jabłka, soczystej brzoskwini oraz głogu. Wino to na podniebieniu jest świeże i harmonijne, idealnie wkomponuje się w letnie wieczory przy grillowanym kurczaku i zielonej sałacie.
Białe wytrawne wino ze szczepu Sauvignon Blanc. Owoce do produkcji tego wina pochodzą z winnic rozmieszczonych w regionie Marlborough. Żywe Sauvignon Blanc wybucha owocową sałatką z dojrzałym agrestem, passiflorą, świeżą limonką i egzotycznymi aromatami ziół. Wzbudza ciekawość w ustach, intensywne i pełne, dające odświeżającą, czystą kwasowość. Polecane do białego mięsa, ryb i sałatek z łososiem, pomidorem, fasolą i ziemniakami.
Wytrawne białe wino musujące. Dobrze zbalansowane, pełne energii. Ujmujące kwiatowe aromaty z wyraźnym głogiem, soczystymi owocami cytrusowymi i zielonym jabłkiem. Przede wszystkim idealny aperitif a także polecany do sałatek, owoców morza, przekąsek, drobiu czy ryby. Kwasowość 5,2g/l, cukier resztkowy 11,5g/l. Kompozycja: Garganega, Pinot Grigio/ Chardonnay.
Wytrawne wino o jasnożółtej barwie dobrze skoncentrowane z aromatem owoców gruszki, ananasa oraz owoców cytrusowych. Najlepiej komponuje się z rybami i owocami morza. Szczep: 100% Chardonnay.
Wino czerwone wytrawne z regionu Salento. Elegancka rubinowa barwa z fioletowymi refleksami. Intensywny, aromatyczny bukiet z paletą owoców typu ciemna wiśnia czy śliwka podanych w przetworzonej formie (konfitura). W smaku przyjemne, ułożone, aksamitne. Znakomite do pieczeni, serów, zup. Szczep: 100% Primitivo.