Porządne Chardonnay, którego bogata struktura urzeka dzięki podbijającej całość kwasowości. Przez pierwsze 10 miesięcy dojrzewa w stalowych kadziach, kolejne 10 we francuskich beczkach dębowych. Jasna, zielonożółta barwa, a w kieliszku aromat owoców tropikalnych, przyozdobionych cytrusami i wanilią. Bardzo ciekawe wino z Chile. International Wine Cellar przyznał rocznikowi 2011 87 punktów!
UWAGA PRODUKTY ALKOHOLOWE DOSTĘPNE SĄ TYLKO POPRZEZ ODBIÓR W SKLEPIE !!!
Wytrawne białe wino musujące. Dobrze zbalansowane, pełne energii. Ujmujące kwiatowe aromaty z wyraźnym głogiem, soczystymi owocami cytrusowymi i zielonym jabłkiem. Przede wszystkim idealny aperitif a także polecany do sałatek, owoców morza, przekąsek, drobiu czy ryby. Kwasowość 5,2g/l, cukier resztkowy 11,5g/l. Kompozycja: Garganega, Pinot Grigio/ Chardonnay.
Typowy dla win z Argentyny szczep Malbec w wersji Reserva (dojrzewanie w beczkach dębowych). Charakteryzuje się kolorem ciemnej czerwieni z delikatnymi fioletowymi refleksami. W nosie intensywny aromat dojrzałych owoców - śliwki, jagody i truskawki. W tle lekko wybija się cynamon. Finisz jest miękki i przyjemny, z zaokrąglonymi taninami.
Włoskie wino z regionu Venetto, soczyste i orzeźwiające w 100% ze szczepu Pinot Grigio. To lekkie białe, wytrawne wino ma słomkowy kolor z delikatnymi, zielonkawymi refeksami, w nosie wyczuć można aromaty jabłka, soczystej brzoskwini oraz głogu. Wino to na podniebieniu jest świeże i harmonijne, idealnie wkomponuje się w letnie wieczory przy grillowanym kurczaku i zielonej sałacie.
Jeśli mówimy o winie musującym z Włoch, to prawie na pewno mówimy o Prosecco. To wino jest lekkie, świetne na toasty, aperitify lub po prostu do sączenia w upalny dzień. Kwiatowy aromat współgra dobrze z owocowym smakiem. W towarzystwie dań rybnych i lekkich, białych mięs poradzi sobie doskonale.
Wytrawne, czerwone, koszerne wino. Wino pochodzące z winorośli uprawianych na wzgórzach Judei, gdzie dociera świeża bryza znad Morza Śródziemnego. W smaku przywołuje wspomnienie czerwonej porzeczki oraz owoców jagodowych. Pozostawia delikatne i długie zakończenie. Rekomendowane do dań mięsnych. Szczep: 100% Cabernet Sauvignon.
Wina z Nowej Zelandii słyną z monoszczepowego wydania Sauvignon Blanc. W tej butelce znajdziemy intensywny bukiet cytrusowy, przełamany aromatem dojrzałego agrestu i świeżo skoszonej trawy. W ustach dobrze zrównoważona kwasowość i soczysta końcówka.
Białe wytrawne wino ze szczepu Riesling. Czysty delikatnie kwiatowy bukiet z aromatami słodkich cytrusów, limonki oraz świeżych wiosennych kwiatów. Wino w ustach lekkie dające wyraźną limonkę i mandarynkę z wyśmienitą owocową słodyczą. Przyjemnie wyważone, gwarantujące mineralną nutę, dobrą kwasowość i łagodny odświeżający finisz. Idealne do owoców morza i sałatek.
Francuski winiarz, autor tego trunku, jest prawdziwym artystą i miłośnikiem malarstwa. W winie odnalazł kawałek siebie i ujście dla artystycznego talentu. Używając wszystkich swoich zmysłów wybiera i łączy ze sobą winogrona, z których powstają unikatowe wina, nazywane Beaux Arts. To wyśmienite powstało z klasycznego szczepu Chardonnay, chluby białych win. Ma bezpieczny smak, dlatego zasmakuje nawet początkującym smakoszom wina, najlepiej w gronie przyjaciół.
Overstone to białe, wytrawne wino z Marlborough w Nowej Zelandii. Produkowane jest w 100% ze szczepu Sauvignon Blanc. Ma słomkowy, jasny kolor, w aromatach wyczuwalny jest agrest i owoce tropikalne, a nos jest złożony i mocno aromatyczny. Świetnie zbalansowane, lekkie, z przyjemnym finiszem. Idealne na aperitif i w towarzystwie owoców morza, sałatek czy potraw pikantnych. Podawać schłodzone.
Doskonałe, czerwone, portugalskie wino wyprodukowane z ręcznie zbieranych winogron z małej winnicy. Kupaż endemicznych szczepów daje wino z charakterem, wielowarstwowe, do długich degustacji. W barwie wino jest głęboko-rubinowe. Bukiet mocno owocowy, ze świeżymi nutami jagód i dojrzałych owoców, przełamane pikantnymi i mentolowymi akcentami. Na podniebieniu wino jest miękkie i krągłe. To wytrawne wino powstałe z ogromną dbałością i doświadczeniem winiarzy z doliny Douro, co potwierdza złoty medal na International Wine Competition w San Francisco oraz srebrny medal w International Wine & Spirit Competition.
Delikatne jak letni powiew wiatru słodkie wino hiszpańskiej produkcji z przyjemną "igiełką". Estrella Frizzante ma kolor jasno żółty z zielonymi refleksami. Nos bardzo owocowy, z nutami białych owoców takich jak gruszka i jabłko. Wino orzeźwiające, smaczne, lekko słodkie i świeże. Pełna rozkosz dla podniebienia. Można powiedzieć, że przyjemność picia Vino de Aguja jest wprost proporcjonalna do stopnia jego schłodzenia, co znaczy - im chłodniejsze, tym lepsze